Å bytte strømleverandør kan være lurt for å spare penger på strømutgiftene, eller om du ønsker å gå over til en leverandør som fokuserer mer på fornybar energi. For mange kan det virke skremmende å skulle bytte, men det er det ingen grunn til. Den eneste forskjellen du kommer til å merke er en ny pris og en annen logo på fakturaen din!

Hvordan bytte strømleverandør 

Det å skifte strømleverandør er faktisk veldig enkelt, og gjøres ved å klikke inn på nettsiden til strømleverandøren du ønsker å bytte til. På nettsiden kan du lese om de ulike tilbudene og fylle ut et enkelt skjema. Selve prosessen i å bytte strømleverandør kan settes opp stegvis som du kan følge:

1. Samle informasjon: Se hvilken avtale du har med din nåværende strømleverandør i dag, og tenk over hva med avtalen som har funket og ikke. Det kan også være nyttig å finne ut hvor mye strøm du bruker over en viss periode, for eksempel på ett år. Da kan det være enklere å peile ut hvilke strømavtaler som passer best til ditt behov.

2. Sammenlign tilbud: Bruk sammenligningstjenester for det det er verdt, for å sammenligne tilbud fra ulike strømleverandører. Det gir deg en oversikt på priser, avtalevilkår og miljøprofil.

3. Velg ny leverandør: Når du har funnet en leverandør som passer dine behov kan du kontakte dem og be om et tilbud, der de vil be om informasjon fra deg og veilede deg gjennom prosessen.

4. Si opp gammel avtale: Vanligvis er det ingen oppsigelsestid på strøm, men du må gi beskjed 7 dager før bytting. Har du oppsigelsestid hos strømleverandøren din, må du huske å si opp avtalen, og de vil informere om eventuelle oppsigelsesbetingelser.

5. Signér ny avtale: Sier du deg fornøyd med tilbudet fra din nye leverandør, kan du signere avtalen, og ofte gjøres dette elektronisk.

6. Overgangen til ny strømleverandør: Heldigvis er det din nye leverandør som tar seg av det meste i prosessen rundt selve bytte. De varsler nettselskapet, og du vil ikke oppleve strømbrudd under overgangen.

7. Sjekk avregningen: Du kommer til å motta en avregning fra din gamle strømleverandør, som skal vise hvor mye strøm du har brukt frem til skiftet. Sjekk at tallene stemmer!

 

Oppsigelsestid strømavtale

Oppsigelsestid på en strømavtale kommer an på hvilken avtale og leverandør du har. Det er ikke så vanlig å ha oppsigelsestid på strøm, men heller et krav om å si opp noen dager før byttet skal skje. I verste fall må du betale et gebyr eller noen ekstra dager med strøm. Noen strømleverandører har bindingstid når du blir ny kunde, og ifølge forbrukertilsynet skal ikke den være lengre enn 12 måneder, med unntak av fastprisavtaler som kan ha lengre bindingstid.